zondag 25 september 2011

Beleggen in trackers is hot!

Beleggingsfondsen kent u wel, maar trackers misschien niet. Het grootste verschil is dat beleggingsfondsen actief beheerd worden, terwijl een tracker bestaat uit een mandje met aandelen dat eenmalig is samengesteld.

Wat is een tracker?
De beheerder van een beleggingsfonds streeft naar een outperformance van bijvoorbeeld een index waaraan het fonds is gerelateerd, terwijl de tracker gewoon in de index belegd. Als je in de AEX wilt beleggen dan kun je dus meerdere dingen doen:
Kijk eens naar de beleggingsfondsen
In trackers beleggen heeft verschillende voordelen.

Veel professionele beleggingsfondsen hebben moeite om de AEX te verslaan. Met beleggen in een tracker worden vaak betere resultaten geboekt.

Razend populair
Een ander verschil is dat trackers aanzienlijk goedkoper zijn dan beleggingsfondsen door lagere beheerkosten. Geen wonder dat trackers inmiddels razend populair zijn geworden bij vele beleggers. Niet alle beleggers beleggen in trackers. De belangrijkste reden daarvoor is dat de beheerders van beleggingsfondsen (de grote banken) hun klanten liever in een huisfonds duwen, want hier verdienen ze meer aan.

Wilt u zelf beleggen in trackers? Meer informatie over trackers kun je hier vinden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten