vrijdag 30 september 2011

Beleggen met een paar duizend euro?

Stel dat een paar duizend euro hebt gereserveerd en klaar bent om de wondere wereld van het beleggen in te stappen. Voordat u de sprong waagt in de wereld van de aandelen zijn er misschien een paar dingen die je moet overwegen. Een van de grootste overwegingen voor beleggers met een minimale hoeveelheid middelen is niet alleen het waarin te investeren, maar ook hoe om te gaan met beleggen.

Soms wordt je lastig gevallen met minimum storting beperkingen, provisies en de noodzaak van diversificatie en nog een groot aantal andere overwegingen. In dit artikel zullen we u laten zien hoe u aan de slag kunt gaan als een investeerder. Ik zal u tonen hoe u uw rendement kunt maximaliseren door het minimaliseren van uw kosten.

Wat zijn de Account Minima?
Voor de onervaren belegger lijkt investeren erg eenvoudig - alles wat je moet doen is naar een broker om een account te openen, toch? Wat je misschien niet weet, is dat veel financiĆ«le instellingen minimale storting eisen. Met andere woorden, ze zullen u niet accepteren, tenzij u veel meer geld stort. Brokers zoals Lynx, Today´s Brokers en IB vinden kleine beleggers niet interessant en vragen daarom een minimum storting. Er zijn gelukkig ook brokers zoals Alex.nl en Binck.nl om de beleggers met een startbedrag van  € 2000 euro van dienst te zijn.

Beleggingsfondsen
Als u nog weinig van beleggen weet, dan kunt u ook beginnen met beleggen in beleggingsfondsen. Let dan wel op dat u zelf beslist in welke fondsen u belegt. U wordt vaak door de bank geadviseerd om een huisfonds te nemen. Maar wie profiteert het meest van dit advies? U of de bank?
Beleggingsfondsen kunnen vaak gekocht worden via uw lokale bank, vaak voor minder dan $ 1.000 als u een bestaande relatie met de bank. U krijgt echter beduidend meer keuze via gespecialiseerde partijen.

Leer de kosten van het beleggen
Als u een beleggingsrekening opent dan zou u ook rekening moeten houden met de kosten die u heeft de kosten bij de aankoop van uw eerste effecten. In de meeste gevallen betaalt u commissie per transactie. Met beperkte hoeveelheid middelen kunnen deze transactiekosten een deuk maken op uw startbedrag van een paar duizend euro.

Beleggen in aandelen kan zeer kostbaar zijn als je te vaak van aandeel wisselt. De tarieven per transactie zijn te zien op de site van uw bank of broker. Grofweg betaalt u bij de goedkopere brokers voor een aankoop van 2000 euro aan aandelen meestal ongeveer 10 euro. Dat is niet veel, maar toch een kleine 1% van uw startbedrag.
Elke keer dat je aandelen verhandelt, dus bij het kopen en verkopen, betaalt u deze vergoeding.

De kosten verschillen sterk per broker. Online brokers vergelijken kan op de site: http://lerenbeleggenvoorbeginners.nl.

Vergeet niet
Stel dat u besluit om de aandelen van deze vijf bedrijven te kopen met je € 2.000. Om dit te doen heeft 50 euro kosten, wat neerkomt op 5% van uw € 2.000. Dit is een verlies van 5%, voordat de investeringen zelfs een kans krijgen om een ​​cent te verdienen!

Als u deze vijf aandelen wilt verkopen, dan worden de kosten nog eens € 50. Om de aandelen te kopen en te verkopen raakt u in dit voorbeeld 10% van uw eerste stortingsbedrag van € 2.000 kwijt. Als uw beleggingen niet genoeg renderen om dit te dekken, dan begint u met een verlies. Daarom zou u de € 2000 euro in 1 aandeel kunnen steken, maar dan heeft u geen spreiding. Daarom is het misschien wenselijk om een beleggingsfonds te kopen. Dan heeft u gelijk enige spreiding.
Het is belangrijk om onderzoek te doen voordat u aandelen wilt kopen. Lees eerst eens een goed beleggingsboek, dat betaalt zich altijd uit! Check deze pagina over boeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten